Reklama
 
Blog | Barbarosa

Kurt Vile / nová strhující deska ‚Wakin On a Pretty Daze‘

Skvělý americký hudebník /Kurt Vile/ natočil v letošním roce nové album s názvem Wakin On a Prettty Daze, za což si u mne vysloužil obdivuhodné pokynutí. Jeho hudba se dokonale hodí do mé sbírky hudebních skvostů. A jednoznačně ji řadím do složky "oblíbené".

Kurt Vile je americký třiatřicetiletý hudebník, který je srovnáván se jmény jako je Neil Young nebo Bruce Springsteen. Hudbou se Kurt začal zabývat již od svých čtrnácti let, kdy ho jeho otec přivedl ke hře na banjo. Nejvíce se o něm začalo psát až v roce 2011, kdy vydal album s názvem Smoke Ring for My Halo, které mu vysloužilo obdivuhodný ohlas.

Desku Wakin On a Pretty Daze, kde ho doprovází hudební skupina Violators, jsme mohli poprvé slyšet v dubnu tohoto roku. Kurt ji dokonce v červnu uvedl v rámci turné v pražském klubu Lucerna Music Bar, o kterém jsem se dozvěděla až záhy.

Z hudby Kurta Vila je cítit lehký závan let šedesátých. Působí na mě podobně jako kapela Joy Division, a dá se říci, narozdíl od zmíněné kapely, i vcelku optimisticky. Pro jízdu tramvají s knížkou v ruce naprosto dokonalé. 

Reklama

Doporučuji si poslechnout z jejich nového alba skladbu Never Run Away.

 

 zdroj: http://www.youtube.com/watch?v=yq5sb6_W4LU

Pokud si poslechnete Kurtovo album celé, zjistíte, kolik vám toho může nabídnout. Jeho hlas je specificky zapamatovatelný a určitě si ho pustíte víckrát, než jednou. Zkuste to a uvidíte. Ráda si vyslechnu i váš názor. (bur)