Reklama
 
Blog | Barbarosa

Australan Matt Walters / hudba, ze které srdce plesá

Další skvělý hudebník, na kterého jsem narazila, se jmenuje Matt Walters. Hudba tohoto australského zpěváka je dojemná a skvěle vyvážená. Album /Farewell Youth/ z roku 2011 ve mě vyvolalo nepopsatelné emoce. Zkuste ji a rozhodně nebudete litovat. Tento hudební požitek stojí za to.

Matt Walters pochází z Austrálie. Do této chvíle vydal EP /Echo on/ (2009) a /Talking in My Sleep/ (2010). Jediné studiové album vydal v již zmíněném roce 2011 s názvem /Farewell Youth/. Po Austrálii doprovázel známého amerického zpěváka Bena Foldse či Jenny Lewis. Od této chvíle se dostal do povědomí širšímu obecenstvu, avšak i přesto ho australské publikum příliš dobře nepřijalo a jeho hudba se šířila spíše online.

V tomto momentě by měl pracovat na dalším albu, které už nevydá v hudebním vydavatelsví Mercury Records, jako to mu bylo dříve. Zdá se, že chce jít vlastní cestou a být nezávislý. Za což smekám pomyslný klobouk.

Reklama

Jeho hudba je velice tklivá. Oblíbila jsem si ji možná i proto, že mám teď takové lehce melancholické období. Pro někoho se může Mattova hudba zdát příliš smutná či „utahaná“. Ale to je pro mne právě v tomto čase vyhovující. Blíží se Vánoce a i když je spousta lidí veselá, rozverná a rozněžněná, tak já jsem hlavně dojatá. Zkrátka je teď pro mě Matt velice inspirativní. Cítím se s jeho hudbou dobře a dlouhá cesta za prací přes celou Prahu je s jeho hudnou zkrátka o něco „kratší“.

Třeba někoho chytne tento talentovaný Australan za srdce stejně jako mě. Nebo taky ne. A vrátíte se k němu třeba někdy příště. Až budete mít náladu jako já… Takovou se zimním oparem a zahalenou mlhou.

Doporučím Vám písně „Today“ a „Would Die For You“. Zde máte malou ochutnávku. Užijte si ji. (bur)

 

 ______________________________________________________

zdroj: video http://www.youtube.com/watch?v=Iulw1B8SGbE, obr. http://wantforanything.blogspot.cz/2011/04/artist-spotlight-matt-walters.html