Reklama
 
Blog | Barbarosa

Dánská zpěvačka Agnes Obel / lehkost a něžnost v jednom

Vynikající dánská zpěvačka Agnes Obel představí své nové album s názvem Aventine. Hlas a aranžmá, které je pouze v její režii, je dokonalost sama. Doufám, že komorní koncert za doprovodu violoncella a houslí bude stát za to. Dočkáme se již v lednu v paláci Akropolis.

Na zpěvačku Agnes Obel jsem přišla nedávno úplnou shodou okolností a od té doby se mi v duchu přehrávají její něžné texty stále dokola. Hned od prvního poslechu jsem se nemohla zbavit dojmu, že jsem narazila na něco nečekaného a tak lehce dojemného, až mě z toho mrazí. Její hudba není sentimentální či melancholická. Je dokonale sjednocená. Klavírní doprovody, které si autorka aranžuje sama, jsou skvěle doplněny o její hlas plný křehkosti a severského oparu, kterého si v těchto hudebních variacích nelze nevšimnout.

Agnes sbírá ceny po celém světě. Jak je vidno, její hlas neokouzlil jen mne. Již v roce 2010, kdy natočila desku s názvem Philharmonics, posbírala několik cen. Pokud je její hudba tak oceňovaná, proč jsem o ní slyšela až teď? Proto jsem se o ní rozhodla napsat – přicházíme o báječný hudební požitek.

Zkuste z jejího nového alba ochutnat píseň ‚Riverside‘ nebo skladbu ‚The Curse‘ a uvidíte, zda vás také chytne za srdce. Na ochutnávku vám nabízím prvně zmiňovanou píseň.

Reklama

Nenechte se o tento výjimečný zážitek ochudit. Najděte si čas a přijďte do paláce Akropolis (Praha) 9. ledna 2014, kde jí uslyšíte a zároveň spatříte. (bur)                                                                                          

______________________________________

obr. zdroj: http://www.xorosho.com/xoroshaya_muzika/47822-agnes-obel-philharmonics-2010-piano-woman-vocal-indie.html/; video zdroj:http://www.youtube.com/watch?v=6h9XUYj96ho